Καλοκαιρινή Προετοιμασία

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ “ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ”

ΜΕΘΟΔΟΣ  ¨ΟΡΙΣΜΟΣ¨

9 ΒΉΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥΑ’ ΛΥΚΕΙΟΥΑ’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΑ’ ΛΥΚΕΙΟΥΒ’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥΑ’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥΒ΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΒ’ ΛΥΚΕΙΟΥΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Γ’  ΛΥΚΕΙΟΥ
12345678
  1. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στην Α Λυκείου είναι μεγάλες, καθώς υπάρχει μια τελείως διαφορετική νοοτροπία από αυτή του Γυμνασίου. Ένας μαθητής που θα έχει διδαχθεί ένα μεγάλο μέρος της ύλης του πρώτου τετραμήνου στην καλοκαιρινή του προετοιμασία, μπορεί να ξεκινήσει το Λύκειο με αυτοπεποίθηση.
  2. Στο Α’ Τετράμηνο της Α’ Λυκείου ο μαθητής πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις , θα ρθει σε επαφή με μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία στα βασικά μαθήματα, όπου θα κληθεί να επιλέξει την κατεύθυνση που του ταιριάζει, έχοντας πλέον και γνώση του τι είναι αυτό που ακολουθεί.
  3. Στο Β’ τετράμηνο της Α’ Λυκείου ο μαθητής έχοντας πλέον κατασταλάξει στην κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει , πρέπει να αρχίσει σταδιακά να διδάσκεται και τα μαθήματα τις κατεύθυνσης του της Β΄Λυκείου, με ένα πρόγραμμα σπουδών όμως το οποίο δεν δυσχεραίνει την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών του στην Α΄ Λυκείου.
  4. Η καλοκαιρινή προετοιμασία της Β’ Λυκείου είναι η αρχή της τελικής ευθείας προς τις πανελλαδικές εξετάσεις. Ο μαθητής πρέπει να διδαχθεί ένα μεγάλο μέρος της ύλης της Β’ λυκείου με μια εντατική προετοιμασία.
  5. Στο Α΄τετράμηνο της Β ‘ Λυκείου και έχοντας κάνει την καλοκαιρινή του προετοιμασία μπορεί ο μαθητής να ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό την ύλη της Β’ Λυκείου και έχοντας εξασφαλίσει μια υψηλή βαθμολογία.
  6. Στο Β’ τετράμηνο της Β’ Λυκείου πρέπει ο μαθητής να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τις πανελλαδικές , έχοντας διδαχθεί το σύνολο σχεδόν της ύλης της Β Λυκείου, και να διδαχθεί το 15%-30% της ύλης των πανελλαδικός εξεταζόμενων μαθημάτων.
  7. Στην καλοκαιρινή προετοιμασία της Γ Λυκείου ο μαθητής πρέπει να έχει ολοκληρώσει το 70 % της ύλης των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων.
  8. Μέχρι το Δεκέμβριο της Γ’ Λυκείου έχει πλέον ολοκληρωθεί το σύνολο της ύλης και ο μαθητής πλέον με συνεχόμενες επαναλήψεις και με αλλεπάλληλα διαγωνίσματα που προσομοιάζουν με αυτά των πανελλαδικών εξετάσεων προετοιμάζεται για τις εξετάσεις.
  9. Αν ακολουθηθούν τα βήματα 1-8 ο μαθητής είναι έτοιμος να πετύχει υψηλές βαθμολογίες και να κάνει το όνειρο του, για εισαγωγή στην σχολή που επιθυμεί, πραγματικότητα.